marți, 28 noiembrie 2017

Ce facem daca varsam lichide in laptop?

Foarte multe persoane au obiceiul de a sta dimineata la cafea in fata laptopului, sau de a servi pranzul sau cina in fata acestuia.Se intampla uneori, din greseala, sa varsam lichide cum ar fi apa, cafea ori vin sau ceai  pe tastatura laptopului.

Primul pas pe care trebuie sa-l facem este sa incetam imediat folosirea laptopului, chiar daca pe moment el pare sa functioneze ca inainte. Daca o picatura mica de lichid ajunge pe placa de baza, ea poate crea un scurt circuit, ducand la defectarea totala a placii de baza.
Urmatorul pas este sa deconectam laptopul de la orice sursa de curent: ii scoatem atat cablul de alimentare, cat si bateria. Acum nu ne ramane decat sa stergem cu o carpa moale surplusul de lichid de pe tastatura, urmand apoi sa intoarcem laptop-ul cu fata in jos pe un propop, cu display-ul departat.

Toti acesti pasi trebuie urmati foarte rapid pentru a nu permite lichidului sa patrunda in interiorul laptopului.
Defectarea componentelor de pe placa de baza nu este obligatoriu sa se produca imediat dupa varsarea lichidului pe laptop. Uneori laptopul poate sa functioneze in parametri normali  ore sau chiar zile. Dupa o perioada insa,  puteti avea surpriza ca laptopul nu mai porneste sau chiar nu se mai alimenteaza cu curent.

Nu incercati sa uscati tastatura punand o sursa de aer cald spre ea, precum un uscator de par. Este o mare greseala, deoarece orice sursa de aer cald poate dauna foarte tare atat tastaturii la exterior, cat si componentelor de sub tastatura.
Dupa cateva ore, chiar daca aveti impresia ca s-a scurs tot lichidul, nu reporniti laptopul. Recomandat este sa mergeti la un service profesionist de laptopuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu